Асоціація міст України

Асоціація міст України була заснована в червні 1992 року. Нині членами АМУ є 745 територіальних громад, в яких проживає понад 80% населення України. Її місія - об’єднати зусилля територіальних громад і разом просувати їхні інтереси для утвердження і сталого розвитку в Україні місцевого самоврядування європейського зразка. А стратегічними напрямками роботи є лобіювання і захист інтересів громад в органах влади, участь в законотворчій діяльності, а також надання всебічної інформаційної, аналітичної, консультативної та навчально-методичної допомоги членам АМУ.

АМУ: Місцеві бюджети не витримають додаткові витрати у 7 млрд грн протягом наступного опалювального сезону

Сучасні фінансові інструменти економічного розвитку громад вивчали на практикумі у Дніпропетровському РВ АМУ

АМУ: Розширення повноважень ОТГ – це додаткові надходження до місцевих бюджетів

АМУ: Громадам потрібно надати достатній ресурс, щоб якість освіти не залежала від спроможності місцевих бюджетів